Een eigen zaak starten?

Goed plan! Wij begeleiden u nog voor u start zodat u niet voor verrassingen komt te staan.

Vandaag de dag zijn er verschillende redenen om te ondernemen. Of het nu een uit de hand gelopen hobby is, een extra centje meer verdienen is of gewoon een niet te missen opportuniteit… U doet dit best op de officiële manier.
Er bestaat echter geen standaard draaiboek voor een opstart. Als boekhouder is het onze taak om met u mee te denken, u te wijzen op mogelijke beperkingen en vooral u te ondersteunen in uw ideeën zodat u met een gerust hart de juiste stappen kan zetten. Gaat u ervoor? Ik begeleid u administratief van a tot z.

Wij bieden een antwoord op vaak voorkomende vragen

Bekijk de mogelijke vragen

 • Moet ik een boekhouder onder de arm nemen bij het opstellen van een financieel plan?
 • Wat is de meerwaarde van een boekhouder?
 • Hoe kan ik een BTW-nummer aanvragen?
 • Moet ik mij aansluiten bij bepaalde diensten (Favv, Sabam, …)?
 • Heb ik nog een getuigschrift bedrijfsbeheer nodig?
 • Kan ik nu al kosten maken voor mijn activiteit?
 • Kan ik kiezen tussen bijberoep of hoofdberoep?
 • Welke ondernemingsvorm past het best bij mijn project éénmanszaak of vennootschap?
 • Welke vennootschap is voor mij het interessantst?
 • Wat houd ik netto over?
 • Waarop moet ik letten als ik start?
 • Hoe haal ik het meeste uit mijn project?
 • Hoe organiseer ik mijn administratie?

Wij beantwoorden uw vragen tijdens een vrijblijvend gesprek